Що їсти ?
28 Квітень 2021
Напевно ви помічали: чим вища температура повітря, тим нижче апетит. Це не індивідуальна особливість вашого організму, а нормальна людська фізіологія...
...Коли жарко, у нас сповільнюється теплообмін із зовнішнім середовищем, і щоб знизити внутрішню температуру тіла та уникнути теплового удару, організм сповільнює роботу всіх систем, зокрема травлення. Ферментів виділяється мало, тому і апетит нижче. Крім того, на сонці виробляється серотонін, так званий «гормон задоволення», і організм активно його запасає, не витрачаючи цінні сили на їжу. І цим треба користуватися.
Складіть меню з максимально легких продуктів, які не навантажують систему травлення і в той же час забезпечать вас максимумом енергії. Це, насамперед, зелень, свіжі овочі і фрукти. Благо, їх сезон вже почався і вибір величезний. Сироїдіння омолоджує і чудово очищає організм, забезпечуючи дуже швидке схуднення. Але в першу чергу, це вітамінний резерв на рік, здоров'я та краса – від свіжих рослинних продуктів шкіра розгладжується, стає шовковистою, волосся сяє, а тіло стрункішає.
Якщо не подобаються сирі овочі, готуйте на грилі, запікайте і їжте зі свіжою зеленню та ложечкою оливкової або лляної олії. Але майте на увазі, що вітамінів в більшості овочів після термічної обробки набагато менше, а калорійність їх зростає як мінімум вдвічі.
Починайте ранок з двох склянок теплої води, це чудово «запускає» шлунок. А потім робіть зелені смузі: просто кидайте в блендер різну зелень (петрушку, кріп, стебла селери, руколу тощо), додайте столову ложку льону або вівсяних висівок та снідайте. По шкалі корисності зелень – найкраще, що ми можемо запропонувати організму. Разом з висівками вона прекрасно почистить і «освіжить» організм, виведе «сміття» і зайву воду, наситить і, знову ж таки, позбавить від зайвої ваги.
М'ясо, хоча б на літо, краще максимально замінити легкими рибними стравами. Зрозуміло, не смаженими, а паровими, відварними та запеченими. Якщо ви без м'яса жити не можете, їжте курку або індичку (грудинку, філе), пісну яловичину. Рибні та м'ясні страви обов'язково доповнюйте свіжою зеленню і овочами.
Як правило, влітку жирної їжі не хочеться, але жири організму необхідні. Заправляйте салати оливковою або лляною олією, вони корисні.